Linda Harleman

 

Linda-Harleman

Hieronder lees je het verhaal van Linda Harleman. Linda is directeur/eigenaar van Ligo Advies (www.ligo-advies.nl), een adviesbureau op het gebied van talentmanagement.

Leuke dingen dingen doen met leuke mensen

Dat klinkt misschien heel vrijblijvend. Dat is het allerminst. Linda Harleman heeft een missie: zorgen dat er meer aandacht komt voor het ontwikkelen van talent. Als het aan haar ligt krijgt iedere werknemer de kans om te doen waar ie goed in is. Zo haalt ie nog betere resultaten, terwijl een organisatie sneller en makkelijker haar doelstellingen realiseert. En dit is precies de expertise van Linda. Zij ondersteunt organisaties om medewerkers in te zetten op hun talenten.

Steekwoorden

Haar basis voor talent management is gelegd bij Ormit, waar ze werkte als management trainee en ervaring opdeed bij verschillende bedrijven. Haar eigen ervaring als trainee zette ze vervolgens in als programmamanager van het traineeship bij NUON. Die baan kwam via een tip van een oud collega. De vier steekwoorden die ze eens had gegeven: mensen, resultaat, netwerken en afwisseling was hij niet vergeten. De baan bij NUON bleek een schot in de roos. Zoals ze het zelf zegt: ”Ik had daar mijn eigen winkel en de kans om te doen wat ik leuk vind: het ontwikkelen van talenten.”

Surfen in Marokko

Linda boekt graag resultaat samen met andere mensen.Vandaar dat ze al langere tijd nadacht over een eigen bedrijf zoals een hotel of zzp-café. Haar missie werd concreet met Ligo advies. Het definitieve plan ontstond tijdens een surfvakantie in Marokko. Even weg van alle hectiek, stelde ze zichzelf de vraag waarom ze het niet gewoon zou doen. En een half jaar later was het zover. Ligo betekent letterlijk “ïk verbind”. Dat zegt iets over Linda’s persoonlijke kwaliteiten om mensen en partijen aan elkaar te verbinden. Het zegt ook alles over haar professionele opvatting dat je HR-vraagstukken moet verbinden met organisatiedoelstellingen.

Kaartenhuis

Persoonlijke contacten zijn voor haar heel waardevol. Zo heeft zij als een van de weinigen in dit digitale tijdperk nog een echt adressenboekje. Vanachter een bureau modellen ontwikkelen is dan ook niets voor Linda. Zij gaat gewoon de boer op bij een nieuwe opdracht. De gesprekken die ze voert zijn de basis voor het oplossen van de puzzel, zoals ze het zelf noemt. Alle informatie brengt ze bij elkaar. Daarna begint ze aan de volgende stap: het tekenen van de lijnen. Uiteindelijk legt ze de puzzelstukjes. Klanten noemen deze gestructureerde aanpak ook vaak als een van haar sterke punten. Zij bouwt zo aan iets blijvends! Haar werk mag niet als een kaartenhuis in elkaar storten als haar opdracht klaar is. Dat is haar eer te na.

Van hakjes tot ….

Het mooiste compliment dat ze ooit kreeg was dat ze zo authentiek was. Ze heeft in dat opzicht veel geleerd van haar eerste baan. Ze mocht wel meer Linda meenemen naar het werk, vond haar manager. Tegenwoordig behoren zelfs sneakers tot haar garderobe. Een kwartier lopen op hakjes doe je ook niet voor de lol, vindt ze. Die hakjes gaan daarom wel aan als ze bij kantoor is.

Wesharetalent

Ook naast haar werk houdt Linda van afwisseling, resultaat en uitdaging. Zo is ze sinds enige tijd bezig met de mini triatlon. Zwemmen deed ze al veel. Het fietsen en lopen heeft ze daar maar gewoon aan toegevoegd. En ze is – hoe kan het ook anders – ambassadeur voor wesharetalent (www.wesharetalent.com). Dit netwerk wil talent tussen verschillende organisaties delen. Zo kan iemand uit de verzekeringsbranche ineens in de detailhandel belanden omdat ie daar een interessante opdracht kan doen. Linda probeert nieuwe bedrijven te interesseren voor dit concept. En dat sluit ook weer precies aan bij haar missie: meer aandacht voor het ontwikkelen van talent in Nederland.